Potřebovali byste vrátit čas? Udělat něco jinak, než se stalo? Vrátit poslední větu nebo e-mail, ve kterém jste slibovali přílohu?

Neumíme vrátit všechno, ale pokud jde o e-maily v Gmailu. Tak tam to není problém.

Existuje totiž funkce vrátit zpět. V našem případě to znamená, že se e-mail ihned neodešle odesílateli, ale po určitý časový interval zůstane uložený ve vaší schránce. Tento časový interval si můžete nastavit na 5 až 30 vteřin. Z osobní zkušenosti doporučujeme 20 vteřin.

Pokud si funkci aktivujete a uložíte, tak při každé akci (odeslání e-mailu, přidání štítků nebo například při mazání e-mailů) se vám nahoře objeví žlutý řádek, který vám nabídne možnost vrátit akci zpátky.

 

Pokud na něj kliknete, vrátí se vám e-mail zpět. Nebo se prostě vrátí zpět jakákoliv akce, kterou jste zrovna udělali. Platnost funkce je přímo závislá na vaší další aktivitě. To znamená, že v momentě, kdy kliknete na další nový e-mail tlačítko vrátit zpět už platí pro tento nový e-mail.

Jak si funkci aktivujeme?

1. Klikneme na ozubené kolo

2. Vybereme Nastavení

3. Aktivujeme funkci Vrátit zpět – a vybereme časový úsek

4. Nezapomeneme si volbu uložit

Funkce se netýká jenom vašeho e-mailu, ale bude fungovat i ve vašich kontaktech a kalendářích. Pokud byste si přáli upravit čas nebo funkci zrušit, není nic jednoduššího než znovu kliknout na ozubené kolo Nastavení a zde si vybrat jiný čas nebo případně službu deaktivovat.
>
Share This